Sexy   »   Znane kobiety - katalog   »   Drew Barrymore - seksowny Aniołek Charliego

Znane kobiety - katalog

rss

Drew Barrymore - seksowny Aniołek Charliego

2009.04.25//  R. Pawlikowski
Drew Barrymore (ur. 22 lutego 1975 roku w Culver City, Kalifornia, USA) – amerykańska aktorka filmowa, producentka i reżyserka.
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Drew Barrymore

Drew Barrymore Drew Barrymore
Drew Barrymore Drew Barrymore
Drew Barrymore Drew Barrymore

Pochodząca z rodziny aktorskiej Drew Barrymore (jej dziadek John Barrymore to znany amerykański aktor szekspirowski) pojawiła się pierwszy raz na ekranach w wieku 11 miesięcy, w reklamie jedzenia dla psów. Stała się znana dzięki udziałowi w filmie Stevena Spielberga E.T. Nagła popularność niefortunnie wpłynęła na jej dzieciństwo, szybko związane z alkoholem i narkotykami – ten okres opisany jest w jej autobiografii, wydanej w 1991 roku, pt. Little Girl Lost (Mała zagubiona dziewczynka).

Drew Barrymore Drew Barrymore
Drew Barrymore Drew Barrymore
Po wielu kuracjach odwykowych Drew zaczęła pojawiać się w mediach jako symbol seksu, co sprowokowało Spielberga (jej ojca chrzestnego) do podarowania jej na dwudzieste urodziny kocyka z napisem "Przykryj się". Ten okres należy już chyba do przeszłości i Drew jest dziś uważana za dojrzałą aktorkę, która również angażuje się w produkcję filmów (założyła agencję produkcji Flower Films). Jest matką chrzestną Frances Bean Cobain, córki Kurta Cobaina i Courtney Love. Ponadto prywatnie związana była z gitarzystą zespołu Hole, Erikiem Erlandsonem. Przez pewien czas Drew była wegetarianką i promowała działania organizacji PETA na rzecz zwierząt (ten okres skończył się w roku 2002).

Drew Barrymore jest biseksualistką. W jednym z wywiadów wyznała kiedyś: "Związek dwóch kobiet jest równie piękny jak związek kobiety i mężczyzny (...). Gdy byłam młodsza, umawiałam się z wieloma kobietami. Uwielbiałam to.".

Filmografia:
  • 2009 − Whip It! − Smashly Simpson
  • 2009 − Everybody's Fine − Córka
  • 2009 − Grey Gardens − Mała Edie
  • 2008 − Kobiety pragną bardziej − Mary
  • 2008 − Cziłała z Beverly Hills − Chloe
  • 2007 – Lucky you - Pokerowy blef – Billie Offer
  • 2007 – Prosto w serce – Sophie Fisher
  • 2005 – Miłosna zagrywka – Lindsey Meeks
  • 2004 – 50 pierwszych randek – Lucy Whitmore
  • 2003 – Starsza pani musi zniknąć – Nancy Kendricks
  • 2003 – Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość
  • 2002 – Niebezpieczny umysł
  • 2001 – Chłopaki mojego życia – Beverly Donofrio
  • 2001 – Luźny gość – Mr. Davidson's Receptionist
  • 2001 – Donnie Darko – Karen Pomeroy
  • 2000 – Aniołki Charliego (Charlie's Angels) – Dylan Sanders
  • 2000 – Skipped Parts – Fantasy Girl
  • 1999 – Never Been Kissed – Josie Geller
  • 1998 – Home Fries – Sally Jackson
  • 1998 – Ever After – Danielle De Barbarac
  • 1998 – The Wedding Singer – Julia Sullivan
  • 1997 – Best Men – Hope
  • 1997 – Wishful Thinking – Lena
  • 1996 – Krzyk (Scream) – Casey Becker
  • 1996 – Wszyscy mówią: kocham cię
  • 1995 – Batman Forever – Sugar
  • 1995 – Mad Love – Casey Roberts
  • 1995 – Boys on the Side – Holly Pulchik-Lincoln
  • 1994 – Bad Girls – Lilly Laronette
  • 1994 – Inside the Goldmine – Daisy
  • 1993 – Wayne's World 2 – Bjergen Kjergen
  • 1993 – Doppelganger – Holly Gooding
  • 1993 – No Place to Hide – Tinsel Hanley
  • 1992 – Guncrazy – Anita Minteer
  • 1992 – Trujący bluszcz (Poison Ivy) – Ivy
  • 1992 – Waxwork II: Lost in Time – Vampire Victim
  • 1991 – Motorama – Fantasy Girl
  • 1989 – Far from Home – Joleen Cox
  • 1989 – See You in the Morning – Cathy Goodwin
  • 1986 – The Ray Bradbury Theater – Heather Leary
  • 1985 – Amazing Stories (odcinek: Ghost Train)
Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Piękna modelka w zmysłowej czarnej bieliźnie



Wpisz kod


Aby komentować pod stałym nickiem - lub zarejestruj.
Komentarze do:
Drew Barrymore - seksowny Aniołek Charliego

Newsletter

Newsletter

W dziale Kultura

  • Przed nami chłodniejsza i bardziej ponura część roku. Zimą i jesienią dni są krótsze, a my więcej...

W dziale High-Tech

W dziale Extreme

W dziale Lifestyle

  • Święta to czas prezentów. Jeśli mamy w domu fana sportu, nie tylko piłki, to warto pomyśleć o...

W dziale Motoryzacja

W dziale Sport

W dziale Biznes, Finanse, Prawo

W dziale Gry



Do góry  //  Sexy   »   Znane kobiety - katalog   »   Drew Barrymore - seksowny Aniołek Charliego